Varför syns inte min hemsida?

Varför syns inte min hemsida, den kommer inte upp när jag söker på den! Hur ska då någon eller mina blivande kunder hitta mig? Det är självklart att har man en hemsida, vill man synas!

Men låt mig säga så här  -
Bara för att du har en hemsida betyder inte att den syns!
Varför syns inte min hemsida?

Att bli synlig i sökningar, hur gör vi?
Det finns inget enkelt svar eller "quick fix" på detta.
Enligt Google består webben av cirka 60 biljoner (60 miljoner miljoner) sidor.

Så tänk dig nu ett stort riktigt stort bibliotek, kungliga biblioteket. Varje bok i detta bibliotek motsvarar en hemsida. Det finns allt från stora hemsidor som Wikipedia, stora uppslagsverk.  Och sen finns det tjockare, smalare böcker samt broschyr, t ex din hemsida. Som i ett bibliotek finns det populära böcker som många vill låna och läsa, välbesökta hemsidor. Ibland dessa kan företagsbroschyrer med tusentals medlemmar räknas in.

I detta bibliotek jobbar Googles sökspindlar och de letar efter de mest relevanta böckerna (hemsidorna) när någon söker efter något specifikt. De vill att innehållet och bilder samt information ska stämma med sökningen. Vidare önskar de ju hitta lättlästa hemsidor, dvs bra struktur och användarvänliga. Och naturligtvis måste den också gå att läsa och titta på i alla enheter, vara mobilanpassad.

Så nu till din fråga, varför syns inte min hemsida? Då vill jag först kontra med en fråga till dig. Har ni berättat för Google att ni ställt er broschyr i Googles bibliotek. Dvs er hemsida måste indexeras mot Google för att sökspindlarna ens ska vet att ni finns i biblioteket.

Sen finns det flera faktorer som spelar in om de hämtar just din hemsida vid sökning och visar den.

  • Hur ser er prestanda ut, laddningstiden för din hemsida.
  • Har du den i WordPress så se till att hålla den uppdaterad.
  • Är er hemsida mobilvänlig, ser bra ut i alla enheter.
  • Har er hemsida en bra struktur och är lättnavigerad.
  • Ert innehåll i hemsidan stämmer det överens med era sökord.

On-page SEO är bra att jobba med för att bli synligare i sökningar, så att Googles sökspindlar ser er i biblioteket. Men det finns inga snabba lösningar, det är något man får jobba på.

Hoppas ni fått lite mer förståelse över svaret på frågan om synlighet. Och funderar du på något, HÖR AV ER!


KONTAKTA ANNA