Tänk på färger och teckensnitt

Färger och teckensnitt - här vill jag visuellt visa varför det är viktigt att tänka på detta i er webbplats.  Många webbplatser saknar läsbarhet och bra kontrast. En bra webbutvecklare / webbdesigner tänker på detta vid utformning av webbplats eftersom det är viktigt. Det handlar om sidans tillgänglighet för alla och inte om vad ni tycker är snyggt. Ja helt enkelt varför ha bra texter på sidan om det inte är tillgängligt för alla att läsa.

Bästa kontrasten är naturligtvis svart text på vit bakgrund och inte någon snirklig text. När man pratar om kontrast menas backgrundfärg och text, se bild nedan. En annan sak man bör vara medveten om att teckensnittet kan göra att er webbplats laddas långsammare, ingen gillar en slö hemsida.

Det som jag ofta funderar på är om man tänker på detta. Eftersom en del envisas med att ha vitt text på t ex ljusbeige, ljuslila eller någon annan ljus pastellfärg?

Hoppas ni fått en liten tankeställare och förstår hur viktigt detta är för synligheten och användarvänligheten. Finns en bra sida för att kolla upp din webbplats, klicka på länk

LÄNK >> PAGESPEED!
Tänk på färger och teckensnitt
Image