SEO


SEO - sökoptimering med ett annat ord också, vad är det? Sökoptimering handlar om att förbättra en webbplatsens synlighet på sökmotorer som t.ex. Google och Bing.

Det är viktigt att ha i åtanke att sökmotoroptimering är ett arbete som aldrig tar slut. Att man bör jobba på det och förbättra, och se vilka resultat det ger. Inom sökoptimering delar man upp det i köpt trafik Google AdWords och organisk trafik, förtjänad trafik. Köpt trafik är t ex Google AdWords, där man betalar för att få en plats bland annonserna längst upp för ett eller flera sökord.


SEO

SEO - organisk sökoptimering


Vad är organisk SEO egentligen? Organisk SEO är förtjänad trafik, besökarna till din webbsida kommer alltså dit pg av ditt innehåll i webbsidan. Innehållet uppfattas som att det är av hög kvalitet av Google och andra sökmotorer. Därför rankar det högt och driver in organisk trafik.

 När man arbetar med organisk SEO behövs en större strategi, långsiktighet och tålamod. Man jobbar långsiktigt mot målet att förbättra och få fler att hitta webbsidan. 

SEO - sökoptimera webbsidan organiskt.


Hur jobbar man då för att bli synligare med organisk SEO? Sökoptimering och WordPress är en bra kombination och detta jobbar Larsdotter Webb med.  En WordPress-installation med ett bra tema och rätt plugins innebär att man redan från början får en responsiv webbsida som har ordning på det mesta. Men mycket jobb återstår, där kommer jag gärna in och hjälper er. 

Sen då, när allt är klart då behöver man inget göra? Tyvärr stämmer det inte då det är något man måste jobba på. Så det kan vara bra att ha koll på hur det går för webbsidan.

Det bästa sättet är att se sina organiska trafik är genom att använda Google Analytics.